Nieuws > 2019 > 12

03dec 19

VuurWerk

Nog meer Vlaamse besparingen op welzijn, cultuur en middenveld maken ons en onze samenleving arm en ziek

Als wijkgezondheidscentrum staan we voor gezondheid als basisrecht en werken we hard aan het verkleinen van sociale ongelijkheid in gezondheid. En dat kunnen we alleen maar samen met andere organisaties.

 We hebben al die partners  nodig om het welzijn en de gezondheid van iedereen voorop te kunnen stellen.  Van een doorverwijzing naar het CAW voor een gesprek met een sociaal werker tot een kop koffie in een armoedeorganisatie en kunstprojecten in onze wijken. Het houdt onze samenleving warm en maakt ons allen gezonder. De besparingen die de Vlaamse regering nu doorvoert in de welzijnssector, sociaal werk, verenigingsleven en cultuur is dan ook nefast voor de gezondheid van ieder van ons.

VuurWerk is een warm pleidooi om te investeren in welzijn, zorg en armoedebestrijding. Investeren, want voor dat geld krijgen we onbetaalbaar veel terug. Als wijkgezondheidscentrum Nieuw gent pleiten we mee. De Vlaamse regering moet haar besparingen terugschroeven. Nu.

<< Terug