Gezondheidspromotie

Gezondheidspromotie is een opdracht voor het ganse team en wordt gecoördineerd door onze gezondheidspromotoren.

Met gezondheidspromotie willen we bijdragen aan de algemene gezondheid van zowel onze patiënten als van onze wijkbewoners. Via projecten en acties zetten we gezondheidsthema’s in de kijker en willen we aansporen om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. Hiervoor werken we samen met een heel wat partners in de stad en wijk. Met vragen rond gezondheid kan u, als wijkbewoner of als wijkorganisatie, steeds bij ons terecht. Wij zijn het aanspreekpunt gezondheid voor de wijk Nieuw Gent-Steenakker.

Ziektepreventie

Ziektepreventie heeft als doel bepaalde ziekten of aandoeningen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Onze preventieactiviteiten richten zich voornamelijk naar de patiënten van ons wijkgezondheidscentrum. De belangrijkste individuele preventieactiviteiten zijn de screenings - en vaccinatiecampagnes bijv. griepvaccinatie en diabetesspreekuur. Zij worden voornamelijk tijdens de consultatiemomenten door artsen en/of verpleegkundigen uitgevoerd.

Via ons nieuwsoverzicht en de gezondheidskrant blijf je steeds op de hoogte van de laatste projecten.

Wijk in zicht

Welke noden hebben de patiënten en de wijkbewoners op het vlak van gezondheid? Over deze vraag organiseerden we in 2013 -2016 een wetenschappelijk onderzoek. Samen met de vakgroep eerstelijnsgezondheidszorg van universiteit Gent en de studiedienst van de VWGC zochten we naar antwoorden via analyse van cijfers, interviews, focusgroepen,… Een korte samenvatting van de resultaten van het onderzoek lees je hier.

Beweeglessen

Wil je meer bewegen en conditie opbouwen? Dan kan je deelnemen aan de beweegles voor vrouwen.
Elke donderdag van 18u45 tot 19u45 (behalve tijdens schoolvakanties)  in de turnzaal van de Pandaschool. Deelnemen kost 0,50 cent. Inschrijven op voorhand is niet nodig. 

Fietslessen

In 10 lessen leer je stap voor stap fietsen in je eigen buurt onder begeleiding van ervaren lesgevers. Ook mensen met fietservaring die meer zelfvertrouwen willen opbouwen op de openbare weg kunnen deelnemen.
De lessenreeks in Nieuw Gent wordt jaarlijks aangeboden tijdens de maanden april-mei-juni. Wil je op de hoogte gehouden worden van dit aanbod? Laat dan je naam achter bij het onthaal of de gezondheidspromotoren.

Rookstop

Zomeractiviteiten 2019 - Nieuw Gent

14jun 19

 

Klik op folder voor meer info 

Lees meer >>