Team Nieuw Gent

In het WGC Nieuw Gent wordt “multidisciplinair” samengewerkt.  Dit wil zeggen dat onze huisartsen, verpleegkundigen, kinesisten, diëtiste, podologe, gezondheidspromotoren, maatschappelijk werker, onthaalmedewerkers en administratieve medewerkers nauw samenwerken om de patiënten zo goed mogelijk te verzorgen.

Dit gebeurt in de praktijk door een goede taakverdeling en doorverwijzing naar mekaar,  door continue bereikbaar te zijn voor overleg en door een gemeenschappelijk patiëntendossier.

Belangrijke informatie wordt onderling uitgewisseld.  Dit met inachtneming van het gemeenschappelijk beroepsgeheim en in functie van een betere hulpverlening aan de patiënt.

Belangrijk in de aanpak van het team is de integrale zorgverlening.  Dit betekent dat we verder proberen kijken dan de puur lichamelijke klachten en ziektes, maar ook rekening houden met de leef- en werksituatie, de psychologische problemen en andere zaken die de gezondheid kunnen beïnvloeden

 

Het multidisciplinaire team

Huisartsen

Het huisartsenteam bestaat momenteel uit 7 vaste artsen nl. Lukas Soens, Liesbeth Deraeve, Bruno Art, Kelly Steenackers, Ellen Van Leeuwen, Lowie De Loose, Delphine Smetryns en Charlotte Defreyne. Daarnaast worden ook nieuwe huisartsen of Haio's opgeleid. Haio's -huisarts in opleiding-  zijn afgestudeerd als arts, maar specialiseren zich verder tot huisarts en werken gedurende ongeveer 1.5 jaar onder begeleiding van de vaste artsen. Momenteel zijn dit Julie Heyde en Nsengiyumva Nathalie.

Dr. Bruno Art Dr. Liesbeth Deraeve Dr. Ellen Van Leeuwen Dr. Lukas Soens Dr. Michiel Vercruysse
Dr. Nsengiyumva Nathalie Dr. Charlotte Defreyne Dr. Kelly Steenackers Dr. Lowie De Loose Dr. Delphine Smetryns

 

 

Verpleging

De verpleegkundigen van ons wijkgezondheidscentrum zijn Elien De Coninck, Juanita Rys, Magda Mestdagh, Liezelotte Bral, Silke Vogelaers, Moses Byakika en Kizilmese Havva. Zij worden bijgestaan door onze zorgkundigen Tine De Bisschop en Vandelanotte Aurélie.

Magda Elien Juanita Silke Aurelie
Liezelotte Moses   Havva     Tinne

 

 

Kinesitherapie

De kinesisten van ons wijkgezondheidscentrum zijn Pieter Leus, Veerle Schueremans, Andy De Vos, Charlotte Bruns en Leonie Vandecaveye.

U kan terecht bij onze kinesisten voor:

  • Algemene kinesitherapie

  • Manuele therapie

  • Neurologische kinesitherapie

  • Respiratoire kinesitherapie

  • Sportkinesitherapie

  • Pediatrische kinesitherapie

  • Pre- en postnatale kinesitherapie 

 

Veerle Pieter Andy Charlotte
Leonie

Thomas

Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers  in ons wijkgezondheidscentrum zijn Anka Blomme en Assia El Amrati 

De voornaamste taak van een maatschappelijk werker is het individueel begeleiden van patiënten bij niet-medische problemen. De maatschappelijk werker werkt vooral op doorverwijzing van artsen of andere medewerkers. Zij begeleidt vooral in het centrum maar kan ook op huisbezoek gaan. Zij werkt steeds op afspraak. Als je ondersteuning van de maatschappelijk werker wenst, kan je om een afspraak vragen via het onthaal,  je arts of verpleegkundige.

                Assia            Anka 

Voedingsadvies

De diëtiste in ons wijkgezondheidscentrum is Lize Vanhaverbeke.

De patiënten komen naar de diëtiste om te werken aan overgewicht, al dan niet in het kader van een breder probleem zoals diabetes of hart- en vaatziekten. Ook voor problemen rond voedselallergie of ondergewicht wegens medische redenen kan zij patiënten begeleiden. De patiënten worden steeds door één van de huisartsen doorverwezen naar de diëtiste. Op die manier heeft de diëtiste alle nodige medische gegevens om een gepast dieet op te stellen.

De diëtiste werkt op maat van de patiënt en houdt rekening met  zijn of haar mogelijkheden. Zo wordt een patiënt die inlichtingen vraagt omtrent gezonde voeding slechts eenmaal gezien, terwijl een patiënt met overgewicht regelmatig wordt opgevolgd.  Sommige patiënten worden regelmatiger gezien dan andere, ook afhankelijk van de motivatie van de patiënt. Naast de individuele consultaties kan de diëtiste ook in groep werken vb. door het geven van kooklessen.

De diëtiste verzorgt elke maandag- en woensdagnamiddag consultaties enkel op afspraak, na doorverwijzing door een arts. Een eerste consultatie duurt een uur, de daaropvolgende consultaties duren ongeveer een half uur. De diëtiste is gratis voor de ingeschreven patiënten.

Lize

Podoloog

De podologe in ons centrum is Stefanie Van Loo. Zij werkt op woensdagnamiddag (vanaf sept 2018)

De podoloog  onderzoekt en behandelt klachten en problemen van voeten. Ook de voeten van bijvoorbeeld diabetespatiënten en reumapatiënten kunnen door een podoloog worden opgevolgd.

Je kan een afspraak maken met onze podoloog enkel na een doorverwijzing door de huisarts of verpleegkundige. Een consultatie is gratis. Het eventueel aan te kopen materiaal wordt wel door de patiënt zelf betaald.

Stefanie

Gezondheidspromotie

Gezondheidspromotie is een opdracht voor het ganse team en wordt gecoördineerd door Katrien Van Leirberghe. Meer info klik hier.

Katrien

Onthaal en administratie

Een enthousiast team van onthaalmedewerkers staat voor u  klaar om u verder te helpen aan de balie of aan de telefoon, en beantwoorden al uw vragen over afspraken, voorschriften, attesten, documenten, ...Achter de schermen verzorgen zij allerlei adminstratieve taken.

Onze collega's van het onthaal zijn: Caroline Deroubaix, Elke Deduytschaver, Hanane Bourhamoun, Nicole Scheidegger, Sonia Eeman en Luce Schauvliege.

Hanane Caroline Elke Luce Schauvliege
Nicole Sonia

Coördinatie

Coördinator An Van De Walle is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van WGC Nieuw Gent.

An

Ronny Geiregat staat in voor de boekhouding, personeelsadministratie en ICT.

Ronny

Kathy Van Hoecke ondersteunt het team met de administratie.

Kathy

Leen Roobaert is zorgcoördinator en bewaakt de kwaliteit van onze zorgverstrekking, zorgt voor een vlot overleg en een goede samenwerking binnen het zorgteam.

Leen

Logistiek & Onderhoud

Chadia Picqué zorgt ervoor dat ons huis er netjes bij ligt.

  
Ayse

Chadia

 

Gebouwbeheerder

Jan Moreels zorgt ervoor dat ons gebouw in goede staat blijft.

     
                           Jan

 

VACATURE VERPLEEGKUNDIGE

31mrt 22

Wij zoeken een verpleegkundige voor een tijdelijke vervanging. Solliciteer voor 18 april 2022!  Meer info vacature: klik hier …

Lees meer >>